Kungssten

Kontor, lager och kontorshotell

Dessa 3 fastigheter är belägna i Kungsstens verksamhetsområde ca 4 km sydväst om Göteborgs centrum. Området har ett strategiskt läge med direkt närhet till Oskarsleden (E45), Älvsborgsbron som övergår i Hisingsleden samt Västerleden (väg 159) som förbinder med E6/E20 i söder. Endast ett stenkast från fastigheterna finns kommunala kommunikationer i form av spårvagnshållplats. Ett par hundra meter från området ligger en större buss- och spårvagnshållplats, en viktig knutpunkt för västra Göteborg.

Kungsstens verksamhetsområde omfattar både privatägda företag inom en mängd olika branscher, men också vårdcentral som drivs i Landstingets regi. Angränsande bebyggelse utgörs i norr av Sandarna, ett gemytligt bostadsområde som kännetecknas av fyravåningshus med ljust putsade fasader ursprungligen uppförda på 1940-talet. I söder på andra sidan om Högsboleden angränsar attraktiva villaområden.

Goda kommunikationer samt närhet till bostadsområden har medfört att Västra Götalandsregionen valt Kungstens verksamhetsområde för etablering av vårdcentral med tillhörande specialistavdelningar, såsom barn- och mödravård.